Παρασκευή 15 Ιουνίου 2007

2 ελληνικά και 1 ξένο

Έχω να προτείνω 3 cd για να σας δροσίζουν με τις μουσικές τους τώρα που ήρθε το καλοκαίρι.


Matisse - Toys up από την ελληνική Indie σκηνή. Διάβασα σε μια συνέντευξη τους ότι εκείνοι αυτοχαρακτηρίζονται ως guitar pop. Όπως και να έχει από τα καλύτερα ελληνικά συγκροτήματα στο δεύτερο τους cd. Περιέχει μια διασκευή του "μη μου μιλάς για αγάπη" όπου συμμετέχει και η Δήμητρα Γαλάνη και μια διασκευή του "she bop" της Cindy Lauper. Συνήθως δυνατές ρυθμικές κιθάρες και σκοτεινοί στίχοι. Άλλοτε ευαίσθητες και συνεπαρτικές (μάλλον δεν υπάρχει τέτοια λέξη , μην το ψάξεις) μελωδίες στο αγαπημένο μου τραγούδι (Tel Aviv).



Σταμάτης Κραουνάκης - Πόσο σ' αγαπώ.
Από τους καλύτερους εν ζωή συνθέτες στην Ελλάδα. Μια συλλογή με ετερόκλητα τραγούδια που περιέχουν από το Πόσο σ' αγαπώ της Μαρίας της άσχημης και το Επτά Πεθερές από την Πωλίνα μέχρι διασκευή των "Κόκκινων γυαλιών" και ένα τραγούδι για τη Ζωζώ Σαπουντζάκη. Μοναδικός ανεπανάληπτος πάλι ο Σταμάτης μας γεμίζει με της γρήγορε μελωδίες του, χρησιμοποιώντας το ευτελές και μετατρέποντας το σε τέχνη. Ακούγεται όλο αν και δεν έχει συνοχή στο ύφος.



Amy Winehouse - Back to Black
Δεύτερο cd για μια κοπελίτσα από την Αγγλία που κάνει τώρα και το breakthrough στο America. Περίεργο μακιγιάζ και πολύ περίεργο (όλο πάνω) μαλλί ίσως στην αρχή σε μπλοκάρουν από τα υπέροχα τραγούδια. Λίγο r'n'b (όχι Beyonce στιλ) και λίγο soul συνθέτει σχεδόν ολομόναχη 11 υπέροχα τραγούδια λίγο κοριτσίστικα αλλά Ok. Σίγουρα έχετε ακούσει στο ραδιόφωνο το you know I'm no good ή το Rehab

3 σχόλια:

APSOY είπε...

Amy Winehouse...Πολύ μ' αρέσει το cdάκι της. Όλο, όχι μόνο 1-2 τραγούδια...
:)
πολύ καλή επιλογή...

(για τον Κραουνάκη θα διαφωνήσω λίγο βέβαια, νομίζω πως είναι λίγο υπερεκτιμημένο το τελευταίο του cd. Αν δλδ το έβγαζε κάποιος άλλος, άγνωστος, θα περνούσε πολύ στο ντούκου...)
(γνώμη μου, έτσι? Αλλά... τι ξέρω κι εγώ???)

Γειά και χαρά σουυυυ
(ναι, καλά κατάλαβες, ξεφυλλίζω το blog σου :)).

relative_stranger είπε...

Τώρα είδα το σχόλιο σου.
Amy φοβερή. Είναι πολύ τολμηρό να πω ότι είναι η νέα Nina Simone?

Unknown είπε...

apsou ...h amy einai ontws foverh alla den sygrinetai me thn Beyonce !!! exei syndyasmo fwnhs kai omorfias !!
thn eida malista kai se kati diafhmiseis ths Loreal st http://www.facebook.com/wordcup2010?ref=ts#!/LOrealParisGR?ref=ts kai pragmatika einai eidwlo!!!