Δευτέρα 7 Μαΐου 2007

Brick - Εγκλημα στο Κολλέγιο



Σκηνοθέτης-Σεναριογράφος
: Rian Johnson
Παίζουν: Joseph Gordon-Levitt, Nora Zehetner , Emilie De Ravin, Lukas Haas, και άλλοι
IMDB

Ανεξάρτητη ταινιούλα που κατάφερε (δικαίως) να ξεχωρίσει στο Sundance του 2005. ΟΚ είναι λίγο παλιά αλλά κυκλοφόρησε σχετικά πρόσφατα σε Dvd και προτείνεται για ενοικίαση.

Για όσους θέλουν να διαβάζουν την υπόθεση (εμένα προσωπικά μου το χαλάει η υπόθεση γιατί θέλω να πηγαίνω στο cinema σχεδόν tabula rasa) : Νέος προσπαθεί να καταλάβει τι συνέβη στην εξαφανιθείσα φίλη του σε ένα αμερικάνικο σχολείο. Στην πορεία μπλέκεται με περίεργους χαρακτήρες και στην προσπάθεια του να λύσει το μυστήριο έρχεται αντιμέτωπος με... Πολλά είπα ήδη.

Η ταινία είναι ένα ιδιότυπο θρίλλερ πολύ μακριά απο τα συνηθισμένα θριλλεράκια με δολοφόνους (τα οποία επίσης αγαπάμε). Η σκηνοθεσία προσδίδει την την ταινία σε ένα νέο noir στιλάκι και η αισθητική της φαίνεται φρέσκια παρά την αντιγραφή στοιχείων ενός ξεπερασμένου είδους. Οι πρωταγωνιστές είναι φρέσκοι ,αποδίδουν αρκετά ικανοποιητικά αυτό που χρειάζεται μια ταινία τέτοιου είδους. Αν μπορούμε να της προσάψουμε κάτι είναι μια ενδεχόμενη υπερβολή του σεναρίου δεδομένου του μικρού της ηλικίας των ηρώων. Ο σκηνοθέτης όμως το έχει (το ταλέντο) και είμαι σίγουρος ότι με την επόμενη ταινία του όπου έχει μαζέψει και ονόματα( Rachel Weisz, Adrien Brody, ...) θα διαπρέψει.
Υ.Γ. Παίζει και η Claire από το LOST

3.5/5


Δεν υπάρχουν σχόλια: